Mobilt Internet

Beregn den reele hastighed på din bredbåndsforbindelse.

I denne artikel vil jeg forsøge og forklare lidt om hastigheden på internetforbindelser, og hvad du skal være særligt opmærksom på.

Når du kigger på tilbud for eksempelvis mobilt internet, eller bare på bredbåndsforbindelser i al almindelighed så vil du uomtvisteligt støder på begreber som Mbit/s og Kbit/s.

Mbit og Kbit står for Megabit og Kilobit. Mega er et præfiks for 1.000.000 (million), og Kilo er tilsvarende et præfiks for 1000 (tusind). Med andre ord så går der 1000 bit til 1 Kbit, og 1000 Kbit til et 1 Mbit. Det kan selvfølgelig være svært at forholde sig til hvor hurtigt det egentlig er, og der kan også være lidt begrebsforvirring som jeg komme nærmere ind på i næste afsnit.

Bit og bytes
En bit har enten værdien 0 eller 1. Så med en 2Mbit forbindelse kan du downloade 2.000.000 bits i sekundet. Størrelsen på billeder, filer og dokumenter opgives dog aldrig i bits, men i bytes. En byte er det samme som et tegn, og alt efter tegnsættet består en byte af en række bits. I langt de fleste PC-systemer er en byte lig med 8 bits. Omregnet giver det mulighed for 256 forskellige tegn / bytes (2^8).
Det betyder at med en 2Mbit forbindelse, så kan du teoretisk overføre 2.000.000 / 8 = 250.000 bytes / tegn i sekundet.

Den reelle hastighed
Det er svært at sige hvad den reele hastighed er på en internetforbindelse, da noget af kapaciteten også går til kommunikation og dataudveksling. Der er en tommelfingerregel som siger du skal dividere din hastighed i Mbit med 10 for at finde ud hvor mange bytes du kan hentes i sekunder. 2 Mbit / 10 = 200 Kbyte/s, eller det der svare til 720Mbyte i timen.

Test din hastighed
TDC har en side hvor du kan teste din bredbåndshastighed. Se mere her.

mobilt internet spiller vejr- og dækningsforhold en stor rolle, for hvor høj en hastighed du kan hente med. Hastighederne skal derfor ses som teoretisk maksimal hastighed, under de bedst mulige forhol.d


Om 'Beregn den reele hastighed på din bredbåndsforbindelse.' #176
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find lynhurtigt mobilt internet herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Mobilt internet | Billigt og hurtigt mobilt internet

Vælg mellem flere forskellige udbydere af mobilt internet. Se priser og muligheder herunder.

 

Mobilt-internet.dk
  Firma Populær: Mindstepris i 6måneder. Hastighed Netværk   Mobilt-internet.dk
  CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn CBB 5 GB pr. mdr.
64 kr. pr. måned
Min. pris 533 kr.
inkl. USB modem
17-71 Mbit/s Telenor
Læs mere
CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn
Lige nu kan du få Mobilt Bredbånd 1 Mbit til kampagnepris. Det koster 49 kr./md og så får du 1 GB forbrug pr. måned og 1 Mbit/s hastighed. Normalprisen er 74 kr./mnd.
 
  Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned Oister
Vi anbefaler Oister!
FRI DATA
220 kr. pr. måned
1.320 kr.
Ingen binding
17-71 Mbit/s
Læs mere
Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned
OiSTER Mobilt bredbåndt har Danmarks bedste dækning med 3’s Turbo 3G-net og er i flere tests blevet kåret som bedst til prisen. Første måned koster lige nu kun 1 kr.! Klik her
 
  Telmore Mobilt Bredbånd Telmore
God til prisen!
150 GB
249 kr. pr. måned
1494 kr.
inkl. låne-router
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
Telmore Mobilt Bredbånd
Det kan være svært på forhånd at vide, hvor højt ens forbrug vil være med Mobilt Bredbånd. Som udgangspunkt kan du dog følge vores vejledende retningslinjer.Se mere på vores hjemmeside.
 
  YouSee YouSee Op til 100/20 Mbit
319 kr. pr. måned
Min. pris 2.312 kr.
Op til 100/20 Mbit TDC
Læs mere
YouSee
YouSee tilbyder som mange andre også mobilt bredbånd til sine kunder. Med mobilt bredbånd kan du komme på nettet alle steder, og du er ikke afhængige af dumme ledninger, du har kun dit USB-modem, som skal sættes i computeren.
 

Mobilt Internet Priser
mobilt internet