Mobilt Internet

TDC Mobilt internet: Få billigt mobilt bredbånd fra TDC

Find priser og tilbud på mobilt bredbånd hos TDC. Klik her.
TDC er det største teleselskab på det danske marked, men virksomheden opererer også i flere lande i Europa. TDC er en af de førende aktører på markedet for internet og datakommunikation, fastnet- og mobiltelefoni samt på markedet for kabel TV. Virksomheden har datterselskaberne TDC Mobile International, TDC Totalløsninger, YouSee, TDC Schwitzerland og TDC Services.

TDC´s brand-portefølje
TDC Mobilt internetTDC er som nævnt på markedet inden for flere forskellige områder på telekommunikationsmarkedet, og virksomheden dækker både det private og markedet for erhvervskunder. Strategien om at være på markedet inden for flere områder gør, at TDC har mulighed for at gøre mange kundegrupper tilfredse og opfylde deres behov for forskellige ydelser og produkter.

TDC ejer forskellige virksomheder inden for bl.a. mobilt internet, og vi vil her komme med et kort overblik over TDC´s forskellige aktiviteter. TDC har datterselskabet YouSee, som er Danmarks største leverandør af fjernsyns-ydelser via kabelnetværket. YouSee dækker ca. 45 % af husstandene i Danmark. Via YouSees, har kunderne også mulighed for at komme online på internettet med en høj hastighed.

Fullrate er en af de mindre virksomheder, som TDC ejer. Fullrate tilbyder danskerne bredbåndsløsninger til meget billige penge. Desuden kan man som kunde hos Fullrate også få billige fastnettelefonløsninger. Telmore er også at finde blandt TDC´s mange aktiviteter. Telmore har både mobiltelefoni og bredbåndsløsninger til forholdsvis lave priser.

TDC ejer virksomheden NETDESIGN, som har sit fokus på systemintegration af IP-baserede kommunikationsløsninger og IT-sikkerhed. NETDESIGN henvender sig hovedsageligt til offentlige institutioner, men også til private virksomheder i Danmark. Sunrise er et andet mindre selskab på markedet i Schweiz inden for mobiltelefoni, salg af internet- og fastnetydelser, herunder infrastrukturløsninger til erhvervskunder. Sunrise er en konkurrent til den store virksomhed Swisscom i Schweiz til private og erhvervskunder.

Den sidste aktivitet vi vil komme ind på er TDC Hosting. Her har TDC fokus på ydelser inden for managed hosting, co-location, delt hosting og standardise-rede cloud-baserede IT-løsninger. TDC Hosting henvender sig til private virksomheder og offentlige institutioner både i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Historien om begyndelsen på telekommunikationsmarkedet
Historien om TDC er over 100 år gammel, da man skal tilbage til 1879, hvor tele virksomheden Kjøbenhavns By- og Hustelegraf blev grundlagt. Virksomheden stod for oprettelsen af private telefonlinjer, der strakte sig over korte afstande, og så udbød virksomheden også telegraftjenester i København via små telegrafstationer, som kunne kommunikere gennem end telefon.

Det amerikanske selskab The International Bell Telephone Co. Etablerede sig i Danmark i 1881, og det var dermed åbningen af den første offentlige telefoncentral i Danmark. Efter den amerikanske virksomhed kom ind på det danske marked, så en af de daværende industrielle drivkræfter C.F. Tiegten, gode muligheder i at arbejde på at få telefonnettet helt over på danske hænder. Dette blev muligt i 1882, da Kjøbenhavnske Telefon-Selskab blev grundlagt ved en overtagelse af Kjøbenhavns By- og Hustelegraf og The International Bell Telephone Co. I 1884 skiftede det nye teleselskab navn til Kjøbenhavns Tele Aktie-Selskab – KTAS.

Da telefoni blev en mere og mere vigtig måde at kommunikere på i det danske samfund, blev der i 1897 indført en lov, hvor staten havde eneret på anlæg og drift af telefoni. Tre år senere var der stiftet 11 selskaber, og derudover havde 12 selskaber fået godkendelse til at udvide deres aktiviteter på telekommunikationsmarkedet. Selvom der i starten af 1900-tallet var en del teleselskaber i Danmark, var der i 1947 kun KTAS, Jydsk Telefon-Aktieselskab og Fyns Kommunale Telefonselskab (fra 1991 hed det selskab Fyns Telefon AS/) tilbage.

TDC´s grundlæggelse
Folketinget besluttede i 1990 at alle de regionale teleselskaber i Danmark skulle samles til et stort selskab. Formålet med at lave et stort selskab var, at der skulle skabes et stærkt selskab, som havde mulighed for at klare sig i konkurrence på det internationale telemarked. I slutningen af 1990erne blev selskabet Tele Danmark A/S stiftet, og selskabet var 100 % ejet af den danske stat. Staten havde aktier i Tele Sønderjylland A/S, Statens Teletjeneste A/S og Fyns Telefon A/S, og disse blev indskudt i det nye selskab Tele Danmark A/S. Tele Danmark A/S indgik i 1995 i en fusion med datterselskaberne, og et stort nationalt teleselskab var blevet etableret, og i dag kender vi selskabet som TDC.

Markedet inden for fastnettelefoni blev i 1996 liberaliseret, hvilket betød, at Tele Danmark mistede deres monopol på det danske marked. Den nye lovgivning skulle være med til at sikre nye aktører på markedet de samme konkurrencevilkår, som Tele Danmark havde. De nye selskaber skulle have mulighed for at indgå aftaler om at købe abonnementer og taletidsminutter hos Tele Danmark. Samtidig blev Tele Danmark pålagt, at selskabet skulle give deres konkurrenter adgang til de kobberkabler i jorden, som forbinder de enkelte husstande med de lokale telefoncentraler. Herudover blev Tele Danmark også pålagt en forsyningspligt til at etablere telefonforbindelser til de fjerntliggende dele af Danmark. Det var også i 1996, at Tele Danmark kom på markedet som internetudbyder med en satsning af selskabet Opasia.

Tele Danmark bliver til TDC
Tele Danmark påbegyndte i 1997 et samarbejde med Vodafone, hvor de skulle samarbejde om at udvikle og markedsføre internationale produkter og tjenester til de rejsende samt internationale forretningskunder. Samarbejdet med Vodafone skulle være med til at give kunderne de bedste tilbud på de mest enkle og innovative mobiltjenester i Europa. Samme år solgte staten sine 42 % af aktierne i Tele Danmark til den amerikanske virksomhed Ameritech. I 1998 solgte staten resten af sine aktier i Tele Danmark, hvorefter Tele Danmark var blevet et 100 % privatejet selskab. Tele Danmark skiftede i 2000 navn til TDC, som er en forkortelse af Tele Danmark Communication. Navnet blev til, fordi selskabet ikke længere kun var på det danske marked, men også i et meget større omfang var på det udenlandske marked. Navnet skulle derfor være nemt at udtale og huske.

Kapitalfondene Apax, Blackstone, KKR, Permira og Providence tilbød i november 2005 at købe minimum 90 % af aktierne i TDC for 76 milliarder kroner. Dog blev en klausul på 90 % frafaldet, og det nordiske selskab Nordic Telephone Company ApS overtog 88 % af alle aktier i TDC. Denne handel blev Danmarks hidtil største enkelthandel med aktier.

En af de nyeste tiltag i TDC´s aktiviteter er, da selskabet d. 13. marts 2009 offentliggør, at TDC har opkøbt internetudbyderen Fullrate. Selvom TDC 100 % ejer Fullrate, så er virksomheden stadig den samme, som inden overtagelsen, uden nogen form for ændringer.

TDC´s vision frem mod 2012
Selvom TDC er en af de allerstørste på markedet i Danmark inden for telekommunikation, så har selskabet selvfølgelig stadig nogle visioner og mål, som selskabet ønsker opfyldt i løbet af de kommende år. TDC har en vision om at blive det stærkeste selskab i hele Europa inden for indtjening, kundetilfredshed og medarbejderstolthed i år 2012.

Målet skal indfries ved hjælp af en målsætning om at blive markedsleder hos alle segmenterne på markedet i Danmark. TDC skal fastholde og/eller udbygge sin position som den førende udbyder af teknologi. Samtidig ønsker TDC at forblive den mest effektive formidler af internet, TV, telefoni, integrator- og hostingløsninger samt datakommunikation. Desuden vil TDC have den stærke position som udfordrer på telekommunikationsmarkedet i Norge, Sverige og Finland.

Mobilt bredbånd fra TDC
TDC tilbyder som mange andre også mobilt bredbånd til sine kunder. Med mobilt bredbånd kan du komme på nettet alle steder, og du er ikke afhængige af dumme ledninger, du har kun dit USB-modem, som skal sættes i computeren.

Mobilt bredbåndsprodukter
Som kunde hos TDC har man mulighed for flere løsninger med det mobile bredbånd, idet TDC har sammensat 4 forskellige produkter. Fælles for samtlige mobile bredbåndsløsninger hos TDC er, at hvis du allerede har TDC bredbånd, TDC HomeTrio eller TDC HomeDuo, så får du oprettelsen af dit mobile bredbånd helt gratis.

Hos TDC kan du få mobilt bredbånd 1 Mbit, hvor du kan foretage dig de mest basale ting på internettet som f.eks. at læse nyheder, tjekke e-mails og netbank, surfe rundt og meget mere. Du kan også vælge TDC mobilt bredbånd 2 Mbit, hvor du har lidt flere muligheder end med 1 Mbits forbindelsen. Ønsker du derimod hurtigt at kunne hente billeder og streame film og musik, skal du vælge TDC mobilt bredbånd 5 Mbit, hvor mulighederne er lidt større end de to andre produkter.

Den sidste mulighed for mobilt bredbånd hos TDC er TDC mobilt bredbånd dag. Dette produkt er til dig, som kun har brug for at komme på nettet en enkelt dag engang imellem. Med en 2 Mbit forbindelse og et dataforbrug på 10 GB/md, kan du foretage dig de mest basale ting, mens du er på internettet. Prisen for TDC mobilt bredbånd dag er 29 kr. for en dag, og der er ingen krav om mindste forbrug, og du er heller ikke bundet i en fast periode. Når den optankede ”nettid” er opbrugt, får du automatisk besked om, at tiden er brugt, og du får en guide, så du nemt og hurigtg kan tanke op igen. Du har mulighed for at optanke til 1 dag, 3 dage, 1 uge eller en måned. For uden denne frihed til at tanke op, når du har behov for det, så har du også mulighed for ubegrænset brug af TDC Play.

Sikkerhed i forbindelse med mobilt bredbånd
Når du gør brug af det mobile bredbånd, er der vigtigt, at du tager de samme sikkerhedsforanstaltninger, som når du surfer på internettet på ”almindeligvis”. For at gøre det nemt og sikkert for dig, har vi samlet nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på:

Du skal huske at opdatere dine programmer, så der er tjek på, at dit styresystem og din browser hele tiden har de nyeste sikkerhedsopdateringer. Herudover skal du sørge for, at din firewall og antivirusprogram er opdateret til seneste version.


Om 'TDC Mobilt internet: Få billigt mobilt bredbånd fra TDC' #154
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find lynhurtigt mobilt internet herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Mobilt internet | Billigt og hurtigt mobilt internet

Vælg mellem flere forskellige udbydere af mobilt internet. Se priser og muligheder herunder.

 

Mobilt-internet.dk
  Firma Populær: Mindstepris i 6måneder. Hastighed Netværk   Mobilt-internet.dk
  CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn CBB 5 GB pr. mdr.
64 kr. pr. måned
Min. pris 533 kr.
inkl. USB modem
17-71 Mbit/s Telenor
Læs mere
CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn
Lige nu kan du få Mobilt Bredbånd 1 Mbit til kampagnepris. Det koster 49 kr./md og så får du 1 GB forbrug pr. måned og 1 Mbit/s hastighed. Normalprisen er 74 kr./mnd.
 
  Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned Oister
Vi anbefaler Oister!
FRI DATA
220 kr. pr. måned
1.320 kr.
Ingen binding
17-71 Mbit/s
Læs mere
Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned
OiSTER Mobilt bredbåndt har Danmarks bedste dækning med 3’s Turbo 3G-net og er i flere tests blevet kåret som bedst til prisen. Første måned koster lige nu kun 1 kr.! Klik her
 
  Telmore Mobilt Bredbånd Telmore
God til prisen!
150 GB
249 kr. pr. måned
1494 kr.
inkl. låne-router
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
Telmore Mobilt Bredbånd
Det kan være svært på forhånd at vide, hvor højt ens forbrug vil være med Mobilt Bredbånd. Som udgangspunkt kan du dog følge vores vejledende retningslinjer.Se mere på vores hjemmeside.
 
  YouSee YouSee Op til 100/20 Mbit
319 kr. pr. måned
Min. pris 2.312 kr.
Op til 100/20 Mbit TDC
Læs mere
YouSee
YouSee tilbyder som mange andre også mobilt bredbånd til sine kunder. Med mobilt bredbånd kan du komme på nettet alle steder, og du er ikke afhængige af dumme ledninger, du har kun dit USB-modem, som skal sættes i computeren.
 

Mobilt Internet Priser
mobilt internet