Mobilt Internet

Tving mobile partner til kun at koble på 3G netværk

I øjeblikket bruger jeg Telmore Mobilt Internet, og det fungere rigtig godt. Men jeg har bemærket en ting, som ikke er så hensigtmæssig igen. Er jeg på nettet et sted som ligger lige ved grænsen for 3G dækning, så går der maksimalt 5minutter, og så hopper mobile partner over på det almindelige (langsomme) GSM netværk, da GSM signalet er stærkere end 3G signalet.

Mobile Partner er i øvrigt navnet på softwaren som kommunikere med din USB dongle, og langt de fleste teleselskaber benytter det (Oister, TDC, m.f).

Det problem kan der heldigvis gøres noget ved, for i mobile partner er der nogle indstillingsmuligheder, hvor man blandt andet kan vælge hvilken netværkstype man vil være forbundet til.

For at få adgang til at justere indstillingerne i Windows Vista og Windows 7, så skal du højre klikke på Mobile Partner ikonet og vælgle Run as administrator. Har du Windows Xp, så kan du bare starte programmet op på den almindelige måde.

Programmet starter nu op (du må ikke klikke på connect). Gå ind under Tools » Options og vælg Network. Har du gjort det rigtigt, så har du nogle valgmuligheder under Network Type. Her skal du vælge WCDMA Only, og derefter klikke OK.

Du kan nu connecte til dit mobile internet. Hvis det virker efter hensigten, så vil du kun få forbindelse når der er 3G netværk til rådighed, og du undgår problemer med at mobile partner hopper over på GSM netværket. Mobile Partner vil i stedet forsøge på at holde forbindelsen til 3G nettet, så lang tid som det overhovedet er muligt.

I Vadum (nord for aalborg) har jeg 3G dækningen i et par minutter, hvorefter mobile partner hopper over på GSM nettet. Med overstående løsning har jeg hele tiden 3G dækningen, og hastigheden er rigtig god selvom signalstyrken er svag.


Om 'Tving mobile partner til kun at koble på 3G netværk' #177
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find lynhurtigt mobilt internet herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Mobilt internet | Billigt og hurtigt mobilt internet

Vælg mellem flere forskellige udbydere af mobilt internet. Se priser og muligheder herunder.

 

Mobilt-internet.dk
  Firma Populær: Mindstepris i 6måneder. Hastighed Netværk   Mobilt-internet.dk
  CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn CBB 5 GB
59 kr. pr. måned
Min. pris 504 kr.
inkl. USB modem
17-71 Mbit/s Telenor
Læs mere
CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn
Lige nu kan du få Mobilt Bredbånd 1 Mbit til kampagnepris. Det koster 49 kr./md og så får du 1 GB forbrug pr. måned og 1 Mbit/s hastighed. Normalprisen er 74 kr./mnd.
 
  Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned Oister
Vi anbefaler Oister!
200 GB
279 kr. pr. måned
1674 kr.
inkl. router
8-35 Mbit/s
Læs mere
Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned
OiSTER Mobilt bredbåndt har Danmarks bedste dækning med 3’s Turbo 3G-net og er i flere tests blevet kåret som bedst til prisen. Første måned koster lige nu kun 1 kr.! Klik her
 
  Telmore Mobilt Bredbånd Telmore
God til prisen!
200 GB
299 kr. pr. måned
1893 kr.
inkl. router
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
Telmore Mobilt Bredbånd
Det kan være svært på forhånd at vide, hvor højt ens forbrug vil være med Mobilt Bredbånd. Som udgangspunkt kan du dog følge vores vejledende retningslinjer.Se mere på vores hjemmeside.
 
  Telia - Mobilt bredbånd Telia
Har 4g produkter
30 GB
199 kr. pr. måned
Se hjemmeside! 1 - 80 Mbit Telia
Læs mere
Telia - Mobilt bredbånd
Vi dækker i dag 97% af Danmarks befolkning. Du får automatisk den hurtigst mulige hastighed med Telia Mobilt Bredbånd.
 
  TDC Mobilt Bredbånd TDC 2 GB
49 kr. pr. måned
Min. pris 393 kr.
UDEN modem
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
TDC Mobilt Bredbånd
TDC tilbyder som mange andre også mobilt bredbånd til sine kunder. Med mobilt bredbånd kan du komme på nettet alle steder, og du er ikke afhængige af dumme ledninger, du har kun dit USB-modem, som skal sættes i computeren.
 

Mobilt Internet Priser
mobilt internet