Mobilt Internet

Oister - Anmeldelse af Oister Mobilt Bredbånd - 4 ud af 6 stjerner

I slutningen af 2010 sendte jeg et brev rundt til alle teleselskaber, som sælger mobilt bredbånd, hvorpå jeg forespurgte, om de ville stille et abonnement til rådighed med henblik på test af deres produkt. Oister har som det eneste selskab svaret tilbage, at det måtte jeg hjertens gerne, og de havde allerede sendt et modem + 7 dages adgang til deres mobile bredbånd.
Jeg ved ikke helt, hvordan man skal formulere det, men jeg vil i hvert fald være tryg ved at lade et firma, som straks reagere på en henvendelse, varetager de services jeg har brug for. Omvendt vil jeg være mere skeptisk ved dem, som ikke engang gider ulejlige sig med et svare tilbage på en henvendelse. Tænk hvis man fik problemer og havde brug for at komme i kontakt med virksomheden bagved?

Nå men… hos Oister skilles der mellem tank selv produkter og de produkter, hvor der betales et fast abonnement hver måned for at få adgang til deres mobile internet. Det produkt jeg afprøver, er Oister Tank Selv.

Det blev sendt som Maxibrev med Post Danmark, og det betyder at postbuddet bare dropper det i postkassen. Modsat en pakke forsendelse hvor det kræves, du er hjemme for at kunne kvittere for modtagelsen. Oister tank selv kan i øvrigt også købes i diverse kiosker og supermarkeder.

Installation af Oister Mobilt Bredbånd
Selve pakken indeholder det mobile modem (minder om et USB stick) og et simkort + en brugsanvisning på dansk. Låget skubbes af det mobile moden, simkortet stikkes ind, modemmet sættes herefter i computerens USB port. Så nemt kan selve hardwareinstallationen gøres. Den nødvendige software til at skabe forbindelse til data netværket ligger på modemmet og installeres nemt med få klik. De fleste udbydere af mobilt bredbånd benytter de samme modemmer fra Huawei samt softwaren, som kaldes for Mobile Partner. Har du tidligere haft installeret mobilt bredbånd fra en anden udbyder, anbefales det derfor at afinstallere Mobile Partner og lade Oister modemet installere mobile partner på ny.

Nu er du næsten klar til at komme på nettet. Efter installationen vil Mobile Partner automatisk bede om pinkoden. Det findes på samme kort som simkortet var på, men under et gråt felt der skal skrabes fri. Er pinkoden indtastet korrekt, vil du få mulighed for at trykke opret forbindelse. Modemmet vil herefter lyse permanent enten grønt eller blåt. Konstant blåt betyder der er 3g forbindelse, konstant grønt betyder der er forbindelse til det almindelige langsomme mobile netværk.

Når du åbner din browser og forsøger at tilgå en side, vil Oister automatisk viderestille dig til en aktiverings/tank-op side. Her skal du indtaste dit kundenummer samt din aktiveringskode for at aktive dit mobile internet. Få minutter efter aktivering vil du have adgang til internettet.

Test af Oister Mobilt Bredbånd
Jeg har afprøvet Oister mellem Nykøbing F. og København. Specielt på Sydsjælland og Falster var der dårlig forbindelse, men det gælder stort set alle udbydere. Resten af turen var der jævnligt huller, men sådan har jeg også oplevet Telmore, TDC, Telenor, 3 mfl.
Oister benytter 3’s netværk, men der er den dækningsmæssige forskel, at 3 produkter kan ’roame’ over på TDC’s netværk. Dvs. de steder, hvor 3 har dårlig dækning, men TDC har god, kan dem som har et mobilt bredbånd abonnement fra 3 benytte TDC’s netværk. Heldigvis er 3’s netværk godt udbygget, så det er sjældent af TDC har dækning, hvor 3 ikke har. Alt i alt kan Oister sagtens benyttes på togture, og du vil generelt have masser af forbindelse.

Selve hastigheden har jeg ikke gjort det store ud af. Det afhænger af ens placering i forhold til master, antallet af online brugere, vejret mm. Da jeg kører tog, vil det hele tiden svinge op og ned. Min subjektive vurdering er, at forbindelsen generelt er god. Det er ikke noget problem at hente YouTube videoer, gå på Facebook og tjekke Ekstra Bladet når man er på farten. Et tip til dig, der bruger YouTube er at sætte kvaliteten ned til 240p, så fylder videoerne mindre, og du slider ikke så meget på forbindelsen.

Øv...
Egentlig ville jeg have lavet endnu en test, men mit 7 dages abonnement er udløbet. Jeg er blevet så glad for Oister, at jeg vælger at forlænge min periode men… her opstår problemerne. Du kan ikke bare købe mere online tid på farten, hvis den allerede er udløbet. Efter jeg har betalt går det op for mig, at aktiveringskoden bliver sendt til min mail, som jeg ikke kan få adgang til, før jeg er online. Her kunne jeg godt tænke mig en mulighed for at få aktiveringskoden leveret som SMS – Hvorfor skal man have adgang til sin mail for at kunne aktivere det, man lige havde købt? Heldigvis for mig er jeg indehaver af en HTC Desire, hvor jeg kan hente min post. Via min telefon får jeg fat i aktiveringskoden fra Oister. Ligesom jeg troede, jeg kun var et klik væk fra Facebook, opstår der et nyt problem, da jeg også skal have mit kundenummer. Kundenummeret står bag på emballagen, som jeg har liggende i København – uden det kommer jeg ikke online. Pokkers!

Det jeg synes er fandens smart ved Oister Tank Selv er, skal du med toget en dag, smækker du det ind, tanker op og så er du flyvende. Det er irriterende, at man både skal huske på det ene nummer, eller i hvert fald huske hvor det er skrevet ned henne, samt sørge for adgang til ens mail. I disse dage med pinkoder, mailkoder, nemid-koder så er det blot endnu en ting at huske på.

Det vil være optimalt, hvis aktiveringskoden kunne blive leveret som SMS, samt kundenummeret var sat fast på ens mobile modem eller et lille kort man kunne have i pungen. I det mindste bare tydeliggøre det på pakken, at du altså ikke kommer online uden det her kundenummer, om så du køber onlinetid for flere år adgangen. Bevares, det står nok et eller andet sted i manualen, men jeg så det ikke :-).

Egentlig ville jeg have givet produktet 5 ud af 6 stjerner, set i forhold til andre lignende produkter, men fordi jeg skal sidde her og glo ud af et mørkt togvindue mellem Næstved og Borup, uden mulighed for at gå på nettet får de 4 ud 6 stjerner.


Om 'Oister - Anmeldelse af Oister Mobilt Bredbånd - 4 ud af 6 stjerner' #275
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find lynhurtigt mobilt internet herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Mobilt internet | Billigt og hurtigt mobilt internet

Vælg mellem flere forskellige udbydere af mobilt internet. Se priser og muligheder herunder.

 

Mobilt-internet.dk
  Firma Populær: Mindstepris i 6måneder. Hastighed Netværk   Mobilt-internet.dk
  CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn CBB 5 GB pr. mdr.
64 kr. pr. måned
Min. pris 533 kr.
inkl. USB modem
17-71 Mbit/s Telenor
Læs mere
CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn
Lige nu kan du få Mobilt Bredbånd 1 Mbit til kampagnepris. Det koster 49 kr./md og så får du 1 GB forbrug pr. måned og 1 Mbit/s hastighed. Normalprisen er 74 kr./mnd.
 
  Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned Oister
Vi anbefaler Oister!
FRI DATA
220 kr. pr. måned
1.320 kr.
Ingen binding
17-71 Mbit/s
Læs mere
Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned
OiSTER Mobilt bredbåndt har Danmarks bedste dækning med 3’s Turbo 3G-net og er i flere tests blevet kåret som bedst til prisen. Første måned koster lige nu kun 1 kr.! Klik her
 
  Telmore Mobilt Bredbånd Telmore
God til prisen!
150 GB
249 kr. pr. måned
1494 kr.
inkl. låne-router
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
Telmore Mobilt Bredbånd
Det kan være svært på forhånd at vide, hvor højt ens forbrug vil være med Mobilt Bredbånd. Som udgangspunkt kan du dog følge vores vejledende retningslinjer.Se mere på vores hjemmeside.
 
  YouSee YouSee Op til 100/20 Mbit
319 kr. pr. måned
Min. pris 2.312 kr.
Op til 100/20 Mbit TDC
Læs mere
YouSee
YouSee tilbyder som mange andre også mobilt bredbånd til sine kunder. Med mobilt bredbånd kan du komme på nettet alle steder, og du er ikke afhængige af dumme ledninger, du har kun dit USB-modem, som skal sættes i computeren.
 

Mobilt Internet Priser
mobilt internet