Mobilt Internet

LTE netværk – Fremtiden indenfor mobil teknologi - 4g internet

LTE eller Long Term Evolution er det næste skridt inden for mobil teknologi, der vil komme i 4. generation (4G) mobilstandarder. Det betragtes, at dette vil revolutionere kommunikationsindustrien. LTE-projektet blev startet i 2004 af 3rd Generation Partnership Project (3GPP).

Et stort spring i teknologien
Selvom LTE generelt er sat i 4G-kategorien, er de første udgivelser af teknologien faktisk ikke fuldt ud i overensstemmelse med kravene i IMT Advanced 4G. Dette problem vil dog være løst med udgivelsen af LTE Advanced, som vil blive en fuld 4. generations mobilstandard.

LTE-netværket lover en downlink hastighed på mindst 100 Mbps og uplink hastighed på mindst 50 Mbps. Det er allerede blevet påvist, at et LTE-netværk kan opnå en maksimal download hastighed på mere end 300 Mbps, og at højdepunktet for uploadhastigheden er på mere end 80 Mbps. LTE-teknologien understøtter både time-division duplex og frekvens-division duplex. En anden vigtig forskel er, at LTE vil blive et ’IP fladt netværk'. Det betyder, at nettet vil blive baseret på Internet Protocol (IP). Det giver også langt mere fleksibilitet i form af spectrumslices.

Simpelt og omkostningseffektivt
En anden vigtig fordel ved LTE er dets enkelhed. Samtidig med at det giver højere dataoverførselshastigheder, var et af hovedmålene bag projektet, at reducere kapitaludgifterne og driftsomkostninger for teleoperatørerne. Teknologien vil være kompatibel og understøtte tidligere 3GPP teknologier. Det vil også øge den aktuelle frekvenseffektivitet med mere end 4 gange. Det har potentiale til at øge antallet af brugere pr. celle til mere end 10 gange så mange som W CDMA.

Potentialet til at forandre mobil kommunikation
LTE-teknologien har et stort potentiale for den mobile industri. Der er en hastigt voksende tendens til at bruge mobile enheder til data applikationer som fx til at se streamet video på internettet. Denne tendens vil blive stærkere, hvis fabrikanter af udstyr som Apple og HTC fortsætter med at forbedre deres teknologi og tilbyde flere og flere online-applikationer. Disse applikationer har brug for et pålideligt og hurtig net uden at øge omkostningerne for meget. Det er her LTE kan hjælpe.

LTE vil også være meget nyttigt for folk, der ønsker at bruge en mobil bredbånd dongle til at komme online på deres laptops eller netbooks med et hurtigt mobilt bredbåndsnet. Behovet for at have en fast linje for at komme på internettet vil forsvinde.

Selv om der ikke er nogen tvivl om, at LTE kan medføre store ændringer i mobilindustrien, vil dets succes i høj grad afhænge af teleoperatørerne evne til at prissætte servicen korrekt. Hvis teknologien ender med at blive alt for dyrt for brugerne, kan det ikke få en god respons. Men hvis operatørerne kan levere denne service til en rimelig pris, kunne det næsten udslette fastnet bredbåndsnet.


Om 'LTE netværk – Fremtiden indenfor mobil teknologi - 4g internet' #181
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find lynhurtigt mobilt internet herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Mobilt internet | Billigt og hurtigt mobilt internet

Vælg mellem flere forskellige udbydere af mobilt internet. Se priser og muligheder herunder.

 

Mobilt-internet.dk
  Firma Populær: Mindstepris i 6måneder. Hastighed Netværk   Mobilt-internet.dk
  CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn CBB 5 GB pr. mdr.
64 kr. pr. måned
Min. pris 533 kr.
inkl. USB modem
17-71 Mbit/s Telenor
Læs mere
CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn
Lige nu kan du få Mobilt Bredbånd 1 Mbit til kampagnepris. Det koster 49 kr./md og så får du 1 GB forbrug pr. måned og 1 Mbit/s hastighed. Normalprisen er 74 kr./mnd.
 
  Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned Oister
Vi anbefaler Oister!
FRI DATA
220 kr. pr. måned
1.320 kr.
Ingen binding
17-71 Mbit/s
Læs mere
Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned
OiSTER Mobilt bredbåndt har Danmarks bedste dækning med 3’s Turbo 3G-net og er i flere tests blevet kåret som bedst til prisen. Første måned koster lige nu kun 1 kr.! Klik her
 
  Telmore Mobilt Bredbånd Telmore
God til prisen!
150 GB
249 kr. pr. måned
1494 kr.
inkl. låne-router
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
Telmore Mobilt Bredbånd
Det kan være svært på forhånd at vide, hvor højt ens forbrug vil være med Mobilt Bredbånd. Som udgangspunkt kan du dog følge vores vejledende retningslinjer.Se mere på vores hjemmeside.
 
  YouSee YouSee Op til 100/20 Mbit
319 kr. pr. måned
Min. pris 2.312 kr.
Op til 100/20 Mbit TDC
Læs mere
YouSee
YouSee tilbyder som mange andre også mobilt bredbånd til sine kunder. Med mobilt bredbånd kan du komme på nettet alle steder, og du er ikke afhængige af dumme ledninger, du har kun dit USB-modem, som skal sættes i computeren.
 

Mobilt Internet Priser
mobilt internet