Mobilt Internet

Mobiltelefonens historie: Derfor blev mobiltelefonen populær

Historien om mobiltelefonen er efterhånden af lidt ældre dato. Det siges, at der for ca. 60 år siden fandtes mobiltelefoner, men disse havde intet med at gøre med den mobiltelefon, vi kender i dag, og der er heller ikke det store kendskab til, hvad den såkaldte mobiltelefon kunne bruges til. Derfor skal den helt rigtige historie om mobiltelefonen findes i 1981. D. 10. november 1981 blev verdens første oficielle mobiltelefonsystem åbnet. Lige siden har udvikling af mobiltelefoner været enorm, men faktisk skal politikkerne have en ære for udviklingen, da de i sin tid satte nogle rammer op, som gjorde det muligt at udvikle mobiltelefonen.

Hvor startede det?
Mobiltelefonen blev udviklet i Norden, hvor teleselskaberne gjorde brug af mobilsystemet NMT. Det var et pionersystem, som der var det første i verden til at gøre brug af roaming. De nordiske teleselskaber gav teknologien fri tøjler, så alle kunne gøre brug af NMT teknologien. Dette betød, at der hurtigt kom massiv konkurrence, billigere mobiltelefoner samt en store udbredelse af den nye teknologi. Efter flere år på markedet med NMT teknologien kom der en udvikling i nettet til brug af mobiltelefoner, og den dag i dag bruges GSM 900/1800 nettet de fleste steder i verden.

For flere år siden var der stor prestige og status i at have en mobiltelefon, da det var et tegn på, at man havde penge. Dette er ikke længere tilfældet, da stort set alle har en mobiltelefon, og den er derfor blevet en nødvendighed i det daglige.

De første mobiltelefon på markedet blev produceret af Ericsson og Siemens. Telefonerne var meget store og klodsede, og uden batteri vejede de 10 kg. Når batteriet kom i, vejede mobiltelefonerne op til 17 kg. I de første mange år kunne man kun bruge sin mobiltelefon til at ringe til og fra, men fra 1996/1997 blev det muligt at sende SMS beskeder. Et par år senere blev det også muligt at sende billede beskeder. Her var det Nokia som var først på markedet, da de lancerede mobiltelefonen Nokia 3210, som kunne sende billedebeskeder, hvilket er det, man i dag kalder for MMS beskeder. I slutningen af 1990erne blev det muligt at gå på det mobile netværk, da WAP funktionen kom på markedet i 1999. Det var også i midten af 1990erne, at teleselskaberne startede salget af pakkeløsninger, hvor man kunne købe en mobiltelefon og et SIM-kort. Dette blev lanceret med håbet om at fange de unge forbrugere, og det var Mobilix, TeleDanmark og Sonofon, som var de styrende udbydere på markedet.

I starten var det mest almindeligt at bruge taletid til sin mobiltelefon, da man kunne have mere kontrol over, hvor mange penge man brugte. Den dag i dag er det abonnementtilbudene, der er mest salg i. For et par år siden var abonnementer til mobiltelefoner meget dyre, men i dag er der flere og flere billige abonnementer. Dog kan det for flere være svært at gennemskue, hvilket abonnement, som passer til ens behov, da der findes mange forskellige abonnementstyper.

Mobiltelefonens fremtid
Udviklingen inden for mobiltelefoni er hele tiden voldsomt stigende, og derfor er udbyderne og producenterne nødt til ofte at finde nye funktioner, så de kan følge med forbrugernes behov. Siden midten af 1990erne er udviklingen gået stærk, for dengang kunne man stort set kun ringe og sende en SMS besked. I dag er mobiltelefonerne blevet til en mindre computer, da rigtig mange indeholde funktioner som f.eks. internetadgang, videotelefoni, MP3 afspiller, radio, GPS funktion og selvfølgelig de almindelig funktioner som SMS og MMS. Desuden er det også blevet muligt at tjekke sin e-mail via mobiltelefonen.

Grunden til den kraftige udvikling inden for mobiltelefoni er, at der helet iden har været et reelt behvo for et mobil kommunikationsmiddel. I dag folk meget travle, og det skal derfor være nemt og hurtigt at komme i kontakt med omverdenen. Den kommende fremtid kommer også til at byde på mere og mere computerlignende mobilttelefoner, da der arbejdes på en mulighed for at betale regninger og bestille diverse produkter via mobiltelefonen. Forventninger lyder på, at vi inden for ca. 2 år vil have disse mulighed på vores mobiltelefoner.

Mobilt internet bruger mobilmasterne til sende & modtage data. Et mobilt internet modem er i princippet en mobiltelefon, hvor alt andet end data (og eventuelt SMS) delen er skåret fra. Se også mobilpriser.


Om 'Mobiltelefonens historie: Derfor blev mobiltelefonen populær' #135
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find lynhurtigt mobilt internet herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Mobilt internet | Billigt og hurtigt mobilt internet

Vælg mellem flere forskellige udbydere af mobilt internet. Se priser og muligheder herunder.

 

Mobilt-internet.dk
  Firma Populær: Mindstepris i 6måneder. Hastighed Netværk   Mobilt-internet.dk
  CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn CBB 5 GB pr. mdr.
64 kr. pr. måned
Min. pris 533 kr.
inkl. USB modem
17-71 Mbit/s Telenor
Læs mere
CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn
Lige nu kan du få Mobilt Bredbånd 1 Mbit til kampagnepris. Det koster 49 kr./md og så får du 1 GB forbrug pr. måned og 1 Mbit/s hastighed. Normalprisen er 74 kr./mnd.
 
  Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned Oister
Vi anbefaler Oister!
FRI DATA
220 kr. pr. måned
1.320 kr.
Ingen binding
17-71 Mbit/s
Læs mere
Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned
OiSTER Mobilt bredbåndt har Danmarks bedste dækning med 3’s Turbo 3G-net og er i flere tests blevet kåret som bedst til prisen. Første måned koster lige nu kun 1 kr.! Klik her
 
  Telmore Mobilt Bredbånd Telmore
God til prisen!
150 GB
249 kr. pr. måned
1494 kr.
inkl. låne-router
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
Telmore Mobilt Bredbånd
Det kan være svært på forhånd at vide, hvor højt ens forbrug vil være med Mobilt Bredbånd. Som udgangspunkt kan du dog følge vores vejledende retningslinjer.Se mere på vores hjemmeside.
 
  YouSee YouSee Op til 100/20 Mbit
319 kr. pr. måned
Min. pris 2.312 kr.
Op til 100/20 Mbit TDC
Læs mere
YouSee
YouSee tilbyder som mange andre også mobilt bredbånd til sine kunder. Med mobilt bredbånd kan du komme på nettet alle steder, og du er ikke afhængige af dumme ledninger, du har kun dit USB-modem, som skal sættes i computeren.
 

Mobilt Internet Priser
mobilt internet