Mobilt Internet

Telia, 3, TDC og Telenor får 4g mobilt bredbånd licenser

Skrevet for 1 Lang tid siden af Camilla Niss | Dette indlæg må ikke kopieres.

Telia, Telenor, TDC og 3 har alle søgt om licens, så de kan tilbyde mobilt bredbånd på 2,5 Ghz frekvenseområdet, det som vil blive kendt som 4G mobilt bredbånd. 4G mobilt bredbånd vil betyde endnu hurtigere hastigheder end dem, som vi kender i dag.

I forhold til TDC, Telia og Telenor så var 3 taberen, da de kun fik adgang til et mindre frekvensområde på 2x10 Mhz. Resten af selskaberne fik 2x20 Mhz. TDC ser det som yderst vigtigt at de fik et stort frekvensområde på grund af den strategi, de har lagt inden for mobilt bredbånd frem til år 2020. Det betyder, at TDC, Telia og Telenor vil kunne tilbyde hurtigere hastigheder og større kapacitet end 3.

3 mener dog, at selvom de kun fik et lille frekvensområde, så har det marginal betydning for forbrugerne. Jeg vil til dels give dem ret, da det ikke er afgørende at kunne tilbyde den hurtigste forbindelse, med tvært i mod den bedste samlede pakke. Hvad hjælper det, man kan downloade med 16 Mbit, når man kun har 20 Gb til rådighed om måneden? Det jeg ser som den største fordel ved 4G mobilt bredbånd, er den øgede kapacitet, som det også giver mulighed for.

Prisen for en 4G-licens er stadigvæk ikke kendt, men der tales om et beløb i nærheden af 1 milliard kr. pr. licens (i 2001 blev 3G-licenserne ligeledes solgt på auktion, og der endte prisen på 950 millioner).

Her er vinderne af licenser til 4G-mobilnet i Danmark
http://www.computerworld.dk/art/56053

Se også andre blogindlæg

Mobilt internet | Billigt og hurtigt mobilt internet

Vælg mellem flere forskellige udbydere af mobilt internet. Se priser og muligheder herunder.

 

Mobilt-internet.dk
  Firma Populær: Mindstepris i 6måneder. Hastighed Netværk   Mobilt-internet.dk
  CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn CBB 5 GB pr. mdr.
64 kr. pr. måned
Min. pris 533 kr.
inkl. USB modem
17-71 Mbit/s Telenor
Læs mere
CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn
Lige nu kan du få Mobilt Bredbånd 1 Mbit til kampagnepris. Det koster 49 kr./md og så får du 1 GB forbrug pr. måned og 1 Mbit/s hastighed. Normalprisen er 74 kr./mnd.
 
  Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned Oister
Vi anbefaler Oister!
FRI DATA
220 kr. pr. måned
1.320 kr.
Ingen binding
17-71 Mbit/s
Læs mere
Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned
OiSTER Mobilt bredbåndt har Danmarks bedste dækning med 3’s Turbo 3G-net og er i flere tests blevet kåret som bedst til prisen. Første måned koster lige nu kun 1 kr.! Klik her
 
  Telmore Mobilt Bredbånd Telmore
God til prisen!
150 GB
249 kr. pr. måned
1494 kr.
inkl. låne-router
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
Telmore Mobilt Bredbånd
Det kan være svært på forhånd at vide, hvor højt ens forbrug vil være med Mobilt Bredbånd. Som udgangspunkt kan du dog følge vores vejledende retningslinjer.Se mere på vores hjemmeside.
 
  YouSee YouSee Op til 100/20 Mbit
319 kr. pr. måned
Min. pris 2.312 kr.
Op til 100/20 Mbit TDC
Læs mere
YouSee
YouSee tilbyder som mange andre også mobilt bredbånd til sine kunder. Med mobilt bredbånd kan du komme på nettet alle steder, og du er ikke afhængige af dumme ledninger, du har kun dit USB-modem, som skal sættes i computeren.
 

Mobilt Internet Priser
mobilt internet