Mobilt Internet

Hvor hurtigt bliver 4g Mobilt Bredbånd der bygger LTE-teknologien

Skrevet for 1 Lang tid siden af Camilla Niss | Dette indlæg må ikke kopieres.

4G mobilt bredbånd er lige på trapperne og forventes at være på gaden til næste år. Men hvor hurtige forbindelser kan du egentlig regne med at få?

Den teoretiske maksimal hastighed er på hele 150 Mbps, men som vi kender det fra almindeligt 3G mobilt bredbånd, er der stor forskel på teori og praksis. Forbrugeren skal som udgangspunkt forvente at kunne få stabile hastigheder på mellem 10 - 50 Mbps, alt efter vejrforhold, område og antal tilkoblede brugere. Det er cirka 10 gange så hurtigere, end de hastigheder vi har i dag.

Selvom netværket kan klare en hastighed på op til 150 Mbps, så er der en flaskehals i form af de nye USB-netkort, som vil have en øvre begrænsing på ca. 50 Mbps.

LTE-teknologien som 4G mobilt bredbånd bygger på, kræver at teleselskaberne opsætter helt nyt udstyr, og i første omgang vil der være fokus på at få dækket de områder med den største befolkningstæthed (København, Århus, Odense, Aalborg etc). Derfor skal du heller ikke forvente at kunne køre 4G Mobilt bredbånd i hele Danmark fra dag et af.

I følge Allan Kock (direktør hos TeliaSonere) er producenterne i fuld gang med at fremstille de nødvendige USB-netkort, som undersøtter LTE (4G mobilt bredbånd), HDSPA (Turbo 3G) og UMTS (3G) standarderne. Allan Koch mener også, det bare er et spørgsmål om kort tid, før vi ser disse mobile netkort indbygget direkte i computerne fra fabrikken af. Så slipper vi for at have ekstern udstyr koble til computeren for at kunne gå på internettet via mobilmasterne.

Det forventes også, at LTE/4g mobilt bredbånd vil afløse de almindelige kobber og fiberforbindelser (ligesom ADSL afløste ISDN/opkaldsforbindelserne) over en periode på 10 år.

Så hurtigt bliver det mobile bredbånd i Danmark
http://epn.dk/teknologi2/article2060230.ece


Se også andre blogindlæg

Mobilt internet | Billigt og hurtigt mobilt internet

Vælg mellem flere forskellige udbydere af mobilt internet. Se priser og muligheder herunder.

 

Mobilt-internet.dk
  Firma Populær: Mindstepris i 6måneder. Hastighed Netværk   Mobilt-internet.dk
  CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn CBB 5 GB pr. mdr.
64 kr. pr. måned
Min. pris 533 kr.
inkl. USB modem
17-71 Mbit/s Telenor
Læs mere
CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn
Lige nu kan du få Mobilt Bredbånd 1 Mbit til kampagnepris. Det koster 49 kr./md og så får du 1 GB forbrug pr. måned og 1 Mbit/s hastighed. Normalprisen er 74 kr./mnd.
 
  Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned Oister
Vi anbefaler Oister!
FRI DATA
220 kr. pr. måned
1.320 kr.
Ingen binding
17-71 Mbit/s
Læs mere
Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned
OiSTER Mobilt bredbåndt har Danmarks bedste dækning med 3’s Turbo 3G-net og er i flere tests blevet kåret som bedst til prisen. Første måned koster lige nu kun 1 kr.! Klik her
 
  Telmore Mobilt Bredbånd Telmore
God til prisen!
150 GB
249 kr. pr. måned
1494 kr.
inkl. låne-router
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
Telmore Mobilt Bredbånd
Det kan være svært på forhånd at vide, hvor højt ens forbrug vil være med Mobilt Bredbånd. Som udgangspunkt kan du dog følge vores vejledende retningslinjer.Se mere på vores hjemmeside.
 
  YouSee YouSee Op til 100/20 Mbit
319 kr. pr. måned
Min. pris 2.312 kr.
Op til 100/20 Mbit TDC
Læs mere
YouSee
YouSee tilbyder som mange andre også mobilt bredbånd til sine kunder. Med mobilt bredbånd kan du komme på nettet alle steder, og du er ikke afhængige af dumme ledninger, du har kun dit USB-modem, som skal sættes i computeren.
 

Mobilt Internet Priser
mobilt internet