Mobilt Internet

Sådan virker det kommende 4G Mobile Bredbånd

Skrevet for 1 Lang tid siden af Camilla Niss | Dette indlæg må ikke kopieres.

Vil du have en mail når de første 4g mobile bredbånds produkter kommer på gaden, så tilmeld dig nyhedsbrevet i bunden af siden.

4G Mobilt bredbånd, som bygger på LTE-teknologien, har en teoretisk maksimal hastighed på over 100 Mbps. Inden vi glæder os alt for meget, så skal vi nok kun forvente produkter, som lover mellem 10 - 50 Mbps, men det er da stadigvæk en pæn hastighed?

4G er egentlig ikke den rigtige betegnelse at bruge, da der ikke er tale om et generations spring inden for teknologudviklingen. Den udvikling, vi ser inden for det mobile internet, svarer lidt til den udvikling, som var inden for almindelige internetforbindelser for 10 år siden. Dengang gav ADSL os markant hurtigere hastigheder i forhold til den populære ISDN forbindelsen.

4G licenserne er fordelt, og næste step er at udrulle LTE-teknologien, som 4G mobilt bredbånd kommer til at bygge på. Der skal opsættes flere antenner, da det nuværende antal antenner ikke kan håndtere de mange brugere, som det gamle netværk kan gøre. LTE-teknologien kommer til at køre på 2.6 Ghz, og det giver teleselskaberne bedre styring og mulighed for at sende endnu mere data afsted i forhold til 3G mobilt bredbånd, der kører på 2,1 Ghz. LTE-standarden vil give højere hastigheder til de brugere, som er fysisk tæt på en mast, men kan give problemer for de brugere, som er fysisk langt væk fra den tilkoblede mast, eksempelvis i landområder.

Der er dyre invisteringer forbundet med den nye LTE-teknologi, og derfor er der endnu ikke nogen, som tør spå om, hvad produktprisen bliver. I Norge og Sverige er de i fuld gang med at udrulle den nye teknologi, specielt Telia, der har udrullet et LTE-netværk i Oslo og Stockholm, forventer at priserne vil ligge på samme niveau, som almindelige ADSl-forbindelser. Det skal vi nok også forvente vil ske i Danmark.

Sådan virker det megahurtige mobile bredbånd
http://epn.dk/teknologi2/computer/article1882509.ece

Se også andre blogindlæg

Mobilt internet | Billigt og hurtigt mobilt internet

Vælg mellem flere forskellige udbydere af mobilt internet. Se priser og muligheder herunder.

 

Mobilt-internet.dk
  Firma Populær: Mindstepris i 6måneder. Hastighed Netværk   Mobilt-internet.dk
  CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn CBB 5 GB pr. mdr.
64 kr. pr. måned
Min. pris 533 kr.
inkl. USB modem
17-71 Mbit/s Telenor
Læs mere
CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn
Lige nu kan du få Mobilt Bredbånd 1 Mbit til kampagnepris. Det koster 49 kr./md og så får du 1 GB forbrug pr. måned og 1 Mbit/s hastighed. Normalprisen er 74 kr./mnd.
 
  Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned Oister
Vi anbefaler Oister!
FRI DATA
220 kr. pr. måned
1.320 kr.
Ingen binding
17-71 Mbit/s
Læs mere
Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned
OiSTER Mobilt bredbåndt har Danmarks bedste dækning med 3’s Turbo 3G-net og er i flere tests blevet kåret som bedst til prisen. Første måned koster lige nu kun 1 kr.! Klik her
 
  Telmore Mobilt Bredbånd Telmore
God til prisen!
150 GB
249 kr. pr. måned
1494 kr.
inkl. låne-router
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
Telmore Mobilt Bredbånd
Det kan være svært på forhånd at vide, hvor højt ens forbrug vil være med Mobilt Bredbånd. Som udgangspunkt kan du dog følge vores vejledende retningslinjer.Se mere på vores hjemmeside.
 
  YouSee YouSee Op til 100/20 Mbit
319 kr. pr. måned
Min. pris 2.312 kr.
Op til 100/20 Mbit TDC
Læs mere
YouSee
YouSee tilbyder som mange andre også mobilt bredbånd til sine kunder. Med mobilt bredbånd kan du komme på nettet alle steder, og du er ikke afhængige af dumme ledninger, du har kun dit USB-modem, som skal sættes i computeren.
 

Mobilt Internet Priser
mobilt internet