Mobilt Internet

Fair-use-grænser på Mobilt Internet

De fleste danske udbydere af mobilt bredbånd har sammensat deres abonnementer på den måde, at kunden får frit forbrug. Dog er der alligevel en lille grænse for, hvor meget kunden kan bruge internettet og downloade. Udbydere som f.ek.s Oister og CBB har sat en grænse på 10 GB. Det er den grænse, som man kalder for ”fair-use-grænsen”.

Når en kunde har brugt de 10 GB, vil kunden ikke få lukket sit abonnement, men kunden kan risikere at få nedsat sin hastighed måneden ud. Den efterfølgende måned vil forbruget stadig være på 10 GB. Der skal rigtig meget til, før man når denne fair-use-grænse, så det er de færreste, som vil opleve en nedsat hastighed. Nogle udbydere undlader også at nedsætte hastigheden, men kontakter i stedet for den pågældende kunde og forklarer, at vedkommende har brugt mere end den fastsatte fair-use-grænse.

Hvorfor en fair-use-grænse?
Hvorfor er der overhovedet en fair-use-grænse hos udbyderne af mobilt bredbånd? Forklaringen herpå er, at man i princippet har frit forbrug, men for at gøre det fair for alle kunderne, er der fastssat en fair-use-grænse, så alle får det maksimale ud af internet hastigheden og sit abonnement. Da flere bruger sit internet meget til f.eks. diverse downloads, så er der en livlig trafik på netværket. For at undgå en overbelastning og en reduceringen af hastigheden for udbydernes andre kunder, har man valgt at fastsætte denne fair-use-grænse. Det skulle gerne medføre flere tilfredse kunder.


Om 'Fair-use-grænser på Mobilt Internet' #141
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find lynhurtigt mobilt internet herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Mobilt internet | Billigt og hurtigt mobilt internet

Vælg mellem flere forskellige udbydere af mobilt internet. Se priser og muligheder herunder.

 

Mobilt-internet.dk
  Firma Populær: Mindstepris i 6måneder. Hastighed Netværk   Mobilt-internet.dk
  CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn CBB 5 GB
59 kr. pr. måned
Min. pris 504 kr.
inkl. USB modem
17-71 Mbit/s Telenor
Læs mere
CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn
Lige nu kan du få Mobilt Bredbånd 1 Mbit til kampagnepris. Det koster 49 kr./md og så får du 1 GB forbrug pr. måned og 1 Mbit/s hastighed. Normalprisen er 74 kr./mnd.
 
  Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned Oister
Vi anbefaler Oister!
200 GB
279 kr. pr. måned
1674 kr.
inkl. router
8-35 Mbit/s
Læs mere
Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned
OiSTER Mobilt bredbåndt har Danmarks bedste dækning med 3’s Turbo 3G-net og er i flere tests blevet kåret som bedst til prisen. Første måned koster lige nu kun 1 kr.! Klik her
 
  Telmore Mobilt Bredbånd Telmore
God til prisen!
200 GB
299 kr. pr. måned
1893 kr.
inkl. router
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
Telmore Mobilt Bredbånd
Det kan være svært på forhånd at vide, hvor højt ens forbrug vil være med Mobilt Bredbånd. Som udgangspunkt kan du dog følge vores vejledende retningslinjer.Se mere på vores hjemmeside.
 
  Telia - Mobilt bredbånd Telia
Har 4g produkter
30 GB
199 kr. pr. måned
Se hjemmeside! 1 - 80 Mbit Telia
Læs mere
Telia - Mobilt bredbånd
Vi dækker i dag 97% af Danmarks befolkning. Du får automatisk den hurtigst mulige hastighed med Telia Mobilt Bredbånd.
 
  TDC Mobilt Bredbånd TDC 2 GB
49 kr. pr. måned
Min. pris 393 kr.
UDEN modem
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
TDC Mobilt Bredbånd
TDC tilbyder som mange andre også mobilt bredbånd til sine kunder. Med mobilt bredbånd kan du komme på nettet alle steder, og du er ikke afhængige af dumme ledninger, du har kun dit USB-modem, som skal sættes i computeren.
 

Mobilt Internet Priser
mobilt internet