Mobilt Internet

Mobilt Internet Priser: Guide til mobilt internet

Priserne på mobilt internet varierer meget, og der er mange faktorer, som spiller ind. I denne artikel vil jeg forsøge at gennemgå de punkter, som du bør have med i dine overvejelser, når du vil købe mobilt internet.

Dækning
Det første område jeg vil komme ind på er dækningen. Du kan på de enkelte udbyderes hjemmesider finde er dækningskort, som giver dig en nogenlunde ide om, hvordan dækningen er i Danmark. I forbindelse med dækning, kan man opdele kunderne i to grupper.
Den første gruppe er dem, som primært bruger sit mobile internet i samme geografiske område, eksempelvis til og fra arbejdet eller studie eller bare i hjemmet.
Den anden gruppe bruger det mobile internet spredt over hele Danmark, eksempelvis i forbindelse længere rejser i tog eller til møder rundt omkring.
Tilhører du den sidste gruppe, bør du vælge et selskab, som kan roame på andre netværk. Med roaming kan du gå på internettet via en anden udbyders mastenet. Har du købt 3 mobilt internet, men befinder dig i et område, hvor der kun er dækning af TDC, så kan du altså stadigvæk få adgang til internettet via TDCs netværk. Oister, som er lavpris pendaten til 3, kan kun køre på 3s eget netværk, og har således ikke mulighed for at roame over på TDCs netværk. 3 og TDC kan køre på hinandens netværk, så hvis den geografiske dækning er en vigtig parameter for dig, bør du vælge et af de to selskaber. Vil du primært bruge dit mobile internet i København, Århus eller Aalborg, har dækning og roamin ikke så står en betydning, da alle byerne er dækket ind af flere forskellige udbydere.

Hastighed
Hastigheden på de forskellige produkter svinger fra 1 Mbit og optil 15 Mbit download. De 15Mbit skal tages med et gram salt, da det kræver optimal dækning. Du kan således kun få 15 mbit forbindelse, hvis du befinder dig i et område, som har turbo 3g dækning.
En anden ting, du bør være opmærksom på, er selve begrænsningen i det mobile udstyr. De fleste mobile modems har en maksimal download hastighed på 7,2 Mbit. Så det kan godt være du kan hente på med 15 Mbit download, men hvis det mobile modem (eller 3g router) ikke kan følge med så, vil du aldrig kunne hente med mere end 7,2 Mbit. En anden faktor er hvor mange brugere foruden dig, som er koblet på i samme geografiske område som dig. Du vil derfor opleve højere hastigheder i eksempelvis nattetimerne, da der er færre brugere koblet på, og derfor vil du have mere kapacitet til rådighed på det mobile netværk.
Hvis du vil surfe, tjekke e-mails og sidde på facebook er 2 Mbit fint. Vil du også se Youtube film, eller streame film, så bør du have en 5 Mbit forbindelse.

Fair-use-græsner
Fair-use-grænser er også et område, jeg lige vil snakke kort om, idet hvert eneste selskab har fair-use-grænser på deres produkter. Hvis du bruger mere end eksempelvis 20 Gb pr. måned kan teleselskabet finde på at sætte hastigheden ned. Så er du typen der downloader mange film og serier, så er mobilt internet ikke den rette løsning for dig.
Din internetforbindelse vil ikke blive lukket, og du vil heller ikke blive faktureret for ekstra forbrug, hvis du overskrider fair-use-grænsen. Hastigheden vil typisk blive nedsat til ca. 100 Kbit sekunder, så du kan stadigvæk hente mails og surfe på internettet, omend det går noget langsommere end normalt. Der er ikke noget selskab, som tilbyder produkter uden en fair-use-grænse. Fair-use-grænserne svinger fra 1 – 20 Gb pr. måned. Jeg mener 10 Gb burde være fint for gennemsnitsforbrugeren, selv hvis du bruger dit mobile internet flere timer hver dag.

Binding
Du finder produkter med og uden binding, og det skal du være opmærksom på, når du bestiller. Typisk vil du få et USB-modem for 1 kr., eller spare nogle penge på oprettelsen, hvis du køber mobilt internet med binding. Bindingen er på 6 måneder ligesom med abonnement er på mobiltelefoner.

Pris
Jo mere du betaler pr. måned, jo bedre et produkt får du – både når man kigger på hastighed, dækning, og fair-use grænse. Anyway så handler det om, at du finder det produkt, som passer til dig. Du kan få mobilt internet fra mellem 80 – 300 DKK pr. måned.
Både 3 og TDC tilbyder produkter, hvor du betaler en fast pris pr. dag eller uge, hvor du bruger produktet (ligesom taletid på en mobiltelefon) og ellers ikke betaler noget i den periode, hvor det ikke bruges. Det er godt til dig, som er på weekend i sommerhuset eller campingvognen, og har brug for at komme på nettet.

Spørgsmål
Har du spørgsmål til mobilt internet så kan du skrive dem herunder.


Om 'Mobilt Internet Priser: Guide til mobilt internet' #158
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find lynhurtigt mobilt internet herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Mobilt internet | Billigt og hurtigt mobilt internet

Vælg mellem flere forskellige udbydere af mobilt internet. Se priser og muligheder herunder.

 

Mobilt-internet.dk
  Firma Populær: Mindstepris i 6måneder. Hastighed Netværk   Mobilt-internet.dk
  CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn CBB 5 GB pr. mdr.
64 kr. pr. måned
Min. pris 533 kr.
inkl. USB modem
17-71 Mbit/s Telenor
Læs mere
CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn
Lige nu kan du få Mobilt Bredbånd 1 Mbit til kampagnepris. Det koster 49 kr./md og så får du 1 GB forbrug pr. måned og 1 Mbit/s hastighed. Normalprisen er 74 kr./mnd.
 
  Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned Oister
Vi anbefaler Oister!
FRI DATA
220 kr. pr. måned
1.320 kr.
Ingen binding
17-71 Mbit/s
Læs mere
Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned
OiSTER Mobilt bredbåndt har Danmarks bedste dækning med 3’s Turbo 3G-net og er i flere tests blevet kåret som bedst til prisen. Første måned koster lige nu kun 1 kr.! Klik her
 
  Telmore Mobilt Bredbånd Telmore
God til prisen!
150 GB
249 kr. pr. måned
1494 kr.
inkl. låne-router
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
Telmore Mobilt Bredbånd
Det kan være svært på forhånd at vide, hvor højt ens forbrug vil være med Mobilt Bredbånd. Som udgangspunkt kan du dog følge vores vejledende retningslinjer.Se mere på vores hjemmeside.
 
  YouSee YouSee Op til 100/20 Mbit
319 kr. pr. måned
Min. pris 2.312 kr.
Op til 100/20 Mbit TDC
Læs mere
YouSee
YouSee tilbyder som mange andre også mobilt bredbånd til sine kunder. Med mobilt bredbånd kan du komme på nettet alle steder, og du er ikke afhængige af dumme ledninger, du har kun dit USB-modem, som skal sættes i computeren.
 

Mobilt Internet Priser
mobilt internet