Mobilt Internet

4g Mobilt Bredbånd: Er du klar til lynhurtigt mobilt bredbånd?


Telia har lanceret de første 4g mobile bredbånds produkter. Find information og priser her..

4G er fremtidens netværk, som vil komme til at betyde en meget hurtigere hastighed, end den vi kender nu fra 3G netværket. Med 4G netværket kan man opleve lynhurtigt mobilt bredbånd på over 20 mbit/s. Den nye teknologi er under udvikling, men det forventes at komme på markedet allerede i løbet af 2011.

4G teknologien
Teknologien bag 4G netværket kan, ligesom ved 3G nettet, bruges til trådløs overførelse af datatransmissioner. 4G er også kendt som Long Term Evolution, som er en forkortelse af LTE. Den forsinkelse man kan opleve på 3G netværket ligger på 50-100 ms (millisekunder), men med den nye 4G/LTE teknologi vil man kunne opleve endnu kortere forsinkelser på kun 10 ms. Denne kortere forsinkelse vil gøre anvendelsen af internettet via 4g mobilt bredbånd meget mere attraktivt for udbydernes kunder.

Når 4G netværket bliver lanceret, vil man først og fremmest kunne anvende nettet via 4G USB-modems. De modems, som vil blive brugt, er de såkaldte dual-modems, som har antenner til både 3G netværket og det nye 4G netværk, hvilket betyder, at dual-modems også kan benyttes på det nuværende 3G netværk, når 4G nettet bliver lanceret.

I dag er det muligt at gå på 3G netværket via flere mobiltelefoner, men udsigterne til man kan gå på 4G netværket via en mobiltelefon er lidt længere ude i fremtiden. Man kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvornår man kan benyttet 4G netværket på mobiltelefonerne, da det afhænger af, hvornår mobiltelefonproducenterne får intregreret den nye teknologi.

4G Mobilt Bredbånd klar i 2011
Selvom 4G netværket stadig er under udvikling, så har Telenor meddelt, at de forventer at kunne lancere det nye netværk i løbet af sommeren 2011. Foruden Telenor har Telia og TDC også licens til at lancere netværket, men som det ser ud nu, så er det Telenor, som først er klar med det nye netværk. Alle udbyderen har forholdsvis høje omkostninger forbundet med udbredelsen og lancering af 4G netværket, da de nuværende antennemaster ikke kan rumme den kommende trafik på 4G netværket. Derfor er udbyderne i gang med at etablere nye antenner.

I Sverige og Norge er man lidt længere fremme med udbredelsen af det nye 4G netværk, da man allerede stille og roligt er gået i gang med lancering i Stockholm og Oslo. I Danmark forventes det dog ikke, at 4G netværket er helt udbredt før engang i 2011.

Byerne først
Man kan forestille sig, at den danske befolkningen bliver lidt splittet i deres holdninger til det nye 4G netværk. Grunden hertil er, at i første omgang bliver det kun by områderne, som har mulighed for at benyttet netværket. Rent statistisk vil ca. 80 % af danskerne kunne bruge 4G nettet, hvor imod resten af befolkningen må ”nøjes” med det nuværende 3G netværk.

I starten vil 4Gnetværket blive drevet afmarkedskræfterne, og da der bor flest i by områderne, vil det også være der markedet er størst. Derudover er det fra statens side ikke fastsat nogen krav om, hvor dækningen skal være.

Allerede nu er debatten i gang, da det ikke er alle danskerne, som kan bruge det nye netværk, når det bliver lanceret. Faktisk har et flertal i Folketinget udtalt, at det er problematisk med den manglende dækning til yderområderne, fordi man gerne skulle få mere frihed med et mobile bredbånd, men desværre må yderområderne vente lidt endnu med at bruge det mobile bredbånd og 4G nettet.


Om '4g Mobilt Bredbånd: Er du klar til lynhurtigt mobilt bredbånd?' #145
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find lynhurtigt mobilt internet herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Mobilt internet | Billigt og hurtigt mobilt internet

Vælg mellem flere forskellige udbydere af mobilt internet. Se priser og muligheder herunder.

 

Mobilt-internet.dk
  Firma Populær: Mindstepris i 6måneder. Hastighed Netværk   Mobilt-internet.dk
  CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn CBB 5 GB pr. mdr.
64 kr. pr. måned
Min. pris 533 kr.
inkl. USB modem
17-71 Mbit/s Telenor
Læs mere
CBB Mobilt Bredbånd - 5 GB til 59 kr. / mdn
Lige nu kan du få Mobilt Bredbånd 1 Mbit til kampagnepris. Det koster 49 kr./md og så får du 1 GB forbrug pr. måned og 1 Mbit/s hastighed. Normalprisen er 74 kr./mnd.
 
  Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned Oister
Vi anbefaler Oister!
FRI DATA
220 kr. pr. måned
1.320 kr.
Ingen binding
17-71 Mbit/s
Læs mere
Få OiSTER 2 Mbit mobilt bredbånd til kun 1 kr. for den første måned
OiSTER Mobilt bredbåndt har Danmarks bedste dækning med 3’s Turbo 3G-net og er i flere tests blevet kåret som bedst til prisen. Første måned koster lige nu kun 1 kr.! Klik her
 
  Telmore Mobilt Bredbånd Telmore
God til prisen!
150 GB
249 kr. pr. måned
1494 kr.
inkl. låne-router
17-71 Mbit/s TDC
Læs mere
Telmore Mobilt Bredbånd
Det kan være svært på forhånd at vide, hvor højt ens forbrug vil være med Mobilt Bredbånd. Som udgangspunkt kan du dog følge vores vejledende retningslinjer.Se mere på vores hjemmeside.
 
  YouSee YouSee Op til 100/20 Mbit
319 kr. pr. måned
Min. pris 2.312 kr.
Op til 100/20 Mbit TDC
Læs mere
YouSee
YouSee tilbyder som mange andre også mobilt bredbånd til sine kunder. Med mobilt bredbånd kan du komme på nettet alle steder, og du er ikke afhængige af dumme ledninger, du har kun dit USB-modem, som skal sættes i computeren.
 

Mobilt Internet Priser
mobilt internet